tirsdag den 18. maj 2010

Stadig mange fugle

Endnu dag med mange mærkede fugle for årstiden. Efter gårsdagens superdag var de 89 nymærkede fugle i dag forventelige, da det ca. er halvdelen af totalen fra i går. Det var nok en gang Løvsangerne, der dominerede med omtrent halvdelen af dagens fugle. Torn- og Havesangerne er så småt ved at røre på sig, men vi venter på et ordentligt ryk af dem. Der var endnu en gang mange Fluesnappere og Rødstjerter. Det mest usædvanlige var nok, at Solsortene stadig trækker igennem. Det burde være overstået i april, men ikke desto mindre mærkede vi 5 nye i dag. Det er vist sjældent, at man både fanger 5 Solsorte og 5 Havesangere på en dag!

Det bedste ved dagen var dog uden tvivl aflæsningen af LFM-ringmærkningsgruppes første belgiske Gransanger nogensinde! Insektædere giver generelt ikke mange genmeldinger, hvorfor det også er flot , at jeg både har aflæst udenlandsk mærket Gransanger og Løvsanger i foråret. Dagens belgier var den første ikke-svenske udenlandske aflæsning i foråret og den 5. i alt.
Der var også en masse spændende aflæsninger af gamle fugle mærket stationshaven: 2 Gulbuge fra henholdsvis 2006 og 2007, hvilket er en pæn alder for denne art. Desuden en Tornsanger fra 2007 og en fra sidste år. Sjovt at de finder tilbage til vores lille have hvert år.

Asger

Ingen kommentarer: