tirsdag den 4. maj 2010

Uglemærkning og højskolebesøg

Endnu en blæsende dag med få fugle i fangsten, men dog milevidt bedre end i går. Vi fik besøg af en gruppe kursister fra pensionisthøjskolen Marielyst under ledelse af Simon Vikstrøm. Der var kun ganske få fugle at vise frem, men de fik dog set Gærdesanger og Tornsanger til sammenligning. Sjovt nok havde Simon netop gennemgået forskellene mellem disse arter dagen forinden, så det var jo meget pædagogisk. Hans fortalte lidt om træk og ringmærkning generelt, og vores gæster var meget flinke til at købe foder m.m., så dagen gav faktisk næsten lige så meget i indtjening som åbenthus forleden! De fik også set både Trane og Rød Glente!

Efter kursisterne drog nordpå igen, lukkede vi net efter kun 9 mærkede fugle. Der var dog aflæsninger af en Tornsanger og en Gærdesanger mærket sidste sommer. Jeg har nu aflæst 6 Gærdesangere mærket sidste år! Under netlukning kom årets 6. Sorte Glente glidende lavt hen over fårefolden! Imponerende så mange, der allerde har været af dem i år!

Herefter kørte Gert og jeg til Vesterborg på Lolland, hvor vi havde en aftale om få lov til at mærke et kuld Natugleunger i en have. Stedets ejer, Gunnar, troede der var fire unger, men der viste sig overraskende at være hele fem! Det er et sjældent stort kuld Natugler! De var i god stand og nogenlunde lige store alle sammen. En rigtig fed oplevelse og samtidig de første ugler, jeg mærker.




Om aftenen kom Gedsers sognepræst, Søren Winther Nielsen, på besøg for at holde møde om friluftsgudstjenesten 2. Pinsedag, som skal holdes på Gedser Fuglestation! Dette nye tiltag finder sted 24/5 kl. 14. Han havde mange gode idéer, og vi havde også et par forslag, så det skal nok blive et rigtig fint arrangement!

Asger

Fotos: Gert Jeppesen

Ingen kommentarer: