onsdag den 19. maj 2010

Efterårstilstande

Vi nærmer os efterårstilstande med det høje antal fugle, som vi mærker for tiden. I dag var endnu en rigtig flot dag med 145 nymærkninger fordelt på 19 arter heraf en del usædvanlige.


Blåhals hun 3k+

Årets anden Blåhals kom i hus ved 9-tiden lige da Steen Flex kiggede forbi stationen. Det kaldes god timing. Ligesom årets første var det en hun, men denne gang en gammel. Jeg håber på, at der også går en han i nettet i løbet af maj. Vi mærkede også to hunner af Rødrygget Tornskade og årets 7. Skovsanger, hvilket er rekordmange for sidstnævnte. På allersidste runde, i næstsidste net sad dagens store overraskelse: En Kernebider! Det var ellers en art, jeg havde afskrevet at fange her i foråret, så glæden var stor, også fra Rasmus' side, der heller ikke havde set Boltsaksfuglen i hånden før. Den har et meget imponerende næb, som den også kan bruge til andet end at knække kerner, opdagede vi begge to!

Kernebider hun 2k+

Vi fangede endnu engang hovedsageligt Løvsangere, der stod for knap halvdelen af dagens fugle. Tornsangerne er også ved at komme op i gear med 14 mærkede i dag. Broget Fluesnapper overraskede nok en gang positivt, da vi mærkede hele 13 af dem i dag! Vi har nu mærket mere end fire gange så mange som den hidtil højeste forårstotal.


Rødrygget Tornskade hun 2k+


Broget Fluesnapper han 3k+

Årets første Karmindompap sad og sang i haven det meste af dagen, en flot rød han. Vi så også lidt nordtrækkende Hvepsevåger og 4 Traner, der var ude at vende.

Asger

Fotos: Rasmus Bøgeskov og Asger Lykkegaard

Ingen kommentarer: