onsdag den 5. maj 2010

En stille dag på kontoret


Broget Fluesnapper hun 2k

Det var egentligt ganske fint mærkevej vejr i dag og dagens mærketotal endte dag også for første gang i 3 dage på et lige netop acceptabelt niveau. 21 nymærkninger blev det til, heraf årets første Brogede Fluesnapper og årets fjerde Hvide Vipstjert. 4 mærkede Solsorte er rigtig mange så sent på årstiden og understreger nok en gang, at fuglene kommer markant senere i år pga. den kolde vinter.

For årstiden er 21 rimeligt få fugle, men dog noget bedre end de sidste to dage. Der bliver generelt fanget usædvanligt få fugle i Nordeuropa lige for tiden, hvor Løvsangerne burde nå deres kulmination. En stor del af det generelt lave antal fugle dette forår kan forklares med den kolde isvinter. Det burde dog ikke påvirke Afrikatrækkerne. De havde imidlertid et ret dårligt sidste efterår, sandsynligvis pga. dårlig ynglesucces, så forklaringen skal nok findes deri. Forhåbentlig vender det dog snart!

Jeg så en del spændende fugle i løbet af dagen: årets første Gøg på Odden, Fjeldvåge, Rød Glente, en ret sen Hedelærke samt Gedsers første Mursejler i år. Om eftermiddagen bevægede jeg mig ind til Gedser By for at proviantere. Frisenfelt bød på en Broget Fluensnapper. Der var som ganske ofte en del flere fugle derinde end ude Odden, men flere af dem bar dog ring!

Asger

Foto: Asger Lykkegaard

Ingen kommentarer: