torsdag den 29. november 2012

Glenter, ugler og nordenvind

I nattens løb var vinden frisket op fra nord og temperaturen faldet til omkring frysepunktet efter flere dage med lunkent vejr. Dette skulle nok kunne sætte gang i de sene trækgæster tænke jeg, så jeg lod nettene være og obsede i stedet træk fra Odden. Søfugletrækket indfriede nu ikke helt mine høje forventninger, hvilket lette byger morgenen igennem måske kan have medvirket til. Men det blev dog til knap tusinde ederfugle og ikke mindst 374 Gråænder, som vi ellers ikke har set så meget til de senere dage. Bedste obs var to Mosehornugler, og sidst på formiddagen kom der to flokke på i alt 24 Røde Glenter trækkende. Fuglene blev fundet højt til vejrs ude over vandet mod NØ, så de er måske trukket direkte fra Falserbo til Møn om morgenen, og derfra videre ned langs Østfalster eller over havet til Gedser.

Selvom der ikke røg nogen Bramgæs til overnatningen på Rødsand i går aftes skal jeg hilse at sige, at der stadig er rigeligt med gæs i baglandet da en samlet flok på 4-5000 var på vingerne midt på dagen 5-10km mod nord.
 
Adult hun Skovhornugle klar til afgang, 29. nov. 2012.
 
I aftentimerne blev der igen skruet op for Perleuglesang og ved 21:30-tiden hang der en Skovhornuglen i et af hejsenettene. Håbet om en efternøler Perleugle lever endnu!

Ingen kommentarer: