tirsdag den 20. november 2012

Vandstær og endnu en østlig Gransanger


Vejret var decideret snusket fra morgenstunden, så det var med et fromt håb om tiltræk af nat-trækkende småfugle da nettene blev åbnet. Det stod dog ret hurtigt klart, at ultimo november vitterligt ikke er højsæson for den slags idet stort set alle småfuglene allerede havde en ring om benet. Derfor kom det som lidt af en overraskende, at dagens fangst på blot 5 fugle inkluderede endnu en østligt-udseende Gransanger, som åbenbart var ligeglad med, at vinteren står for døren. Fuglen lignede meget den, som blev fanget i forgårs, - bl.a. med gult begrænset til armhulen, hvidlig underside, lys grågrøn overside, ret lyst næb og grønne bræmmer på hale-, sving- og vingedækfjer. Også denne fugl var tavs men det ville bestemt ikke undre mig hvis den havde givet et ”kylling-kald” som det kendes fra de asiatiske populationer.
 Midt på dagen tog en flok silkehaler for sig af bærere i haven. Tre fugle gik i nettet inden en Spurvehøg kom drønende og slog fangerne i én og jog resten på flugt.
Det var ret småt med landfugletræk over odden til morgen i det disede vejr. Dog hang 4 Rød Glenter over oddespidsen - som senere trak ud i følge obs i DOFbasen - og en flok Bramgæs var nede at stå på marken.Om eftermiddagen fik jeg besøg af familien, og på en gåtur langs stranden lettede vi en Vandstær, som straks tog højde og trækforsøgte i sydlig retning. Den nåede helt op i ca. 200 meters højde inden den klappede vingerne sammen og røg ned igen på stranden på østsiden af odden. Det er blot den 3. obs fra Odden i Dofbasen siden 2000.
Troels Eske Ortvad

Ingen kommentarer: